Ryck Opp er Gubbar

 

Av Gösta Karlsson

 

På en nedfallen gård i södra Dalarna bor de tre bröderna Bror, Botvid och Benjamin. De är lata och orkar inte göra någonting av det arbete som ska göras på gården utan det absolut nödvändigaste får istället fixas av deras hemhjälp Elin. Till slut ger Elin upp och säger upp sig, vilket leder till att bröderna tvingas söka en ny hushållerska, och får tag i en, från Stockholm.

 

Den nya hemhjälpen Anna Ruter dyker upp och ställer snabbt allting på ända, med hjälp utav Elin ska hon försöka få ordning på gubbarna. Men någon som inte vill få ordning på gubbarna, utan helst bara vill skicka iväg dem från gården och sälja allt är brödernas mer välbeställda syster Berta som tillsammans med sin man Knut och fjärdingsmannen Wilhelm Bock ska göra ett försök att en gång för alla skicka bröderna bort från gården.

 

Deras enda problem är egentligen deras dotter Saga som gått och blivit kär i Elins son Erik. Hur kan hon bli kär i en sådan fattig människa? Nej, det får göras något åt, och de kallar in den betydligt äldre, men också betydligt rikare, greven Uttmar von Ulv för att försöka para ihop honom och Saga.

 

När alla dessa viljor och händelser blandas ihop så har vi till slut handlingen i Ryck Opp Er Gubbar, där både gården och gubbarna måste ryckas upp för att kunna rädda familjehemmet från Berta.

 

Ryck Opp Er Gubbar spelades sommaren 2011. Dels på utomhusscen i Grängesberg och dels inomhus i våra egna lokaler.

''

Linda Byman

Maya Traboulsi

 

Ljud och Ljus

Mikael Rosenberg

 

 

Vår Blogg!

Inte aktiv men ni kan läsa gamla inlägg

Till Bloggen

 

Föreställningar

 

 

 

Kommande uppspel

 

 

 

 

 

 

 

För fler föreställningsdatum,

se vårt kalendarium.

Biljettinfo

 

För att boka biljett till någon av våra föreställningar så gör du på något av följande sätt:

 

Köpa På Plats

40 min innan föreställning

 

Förboka via Kulturbiljetter

 

Teater sLAgeT

 

Gilla oss på Facebook!