Kuta och Kör


Av Ray Cooney


Originaltitel Run For Your Wife


Kuta och Kör var farsen som spelades i januari 2013. Det visade sig bli en enorm succé med fullsatta föreställningar och mycket skratt.


I vår version lät vi handlingen utspela sig i Ludvika, istället för originalets London, där taxichauffören John bodde med sin fru Mary och sin vän Stanley i grannlägenheten ovanpå. Handlingen utspelade sig också i Smedjebacken där taxichauffören John bodde med sin fru Barbara och det nyinflyttade grannparet Bobby och Simon i våningen ovanpå.


Det var samma John som bodde i båda lägenheterna, fast detta dubbelliv var det såklart bara han som kände till. Tills den dagen då han var med om en olycka, hamnade på sjukhus och i en bedövningsdimma uppgav båda sina adresser som hemadress.


Då var förvirringen stor när polisen som körde honom hem till Ludvika inte kan låta bli att fråga ifall hon hade kört honom rätt, eller om han kanske skulle till Smedjebacken istället. John insåg sitt misstag och tog hjälp av Stanley för att försöka rätta till allt. Fast Stanley var kanske ite alltid till sådan hjälp och helt plötsligt var två poliser, två förvirrade fruar, tidningar, en Borlängebonde, en sexgalen nunna, en upprörd transvetit, en orgie och ett inredande gaypar med i leken.


Allting körde ihop sig ordentligt när alla lyckades samlas i samma lilla lägenhet och John och Stanley måste pussla och ordna rejält för att inte fel person skulle springa in i fel person och kunna avslöja någon utav deras lögner som till slut vuxit sig större och större...


Kuta och Kör blev en utav Teater sLAgeTs absolut största publiksuccéer någonsin under sina sex föreställningar i en liten januarimånad 2013.


Medverkande

John Svensson Björn Forsberg

Stanley Gardner Anders Nohrstedt

Mary Svensson Linda Byman

Barbara Svensson Anna-Maria Ström

Poliskommissarie Persson Andreas Holmström Wik

Poliskommissarie Torstensson Maria Sandin

Bobby Franklyn Jesper Forsberg

Journalisten Marion Hansson


Regi

Linda Byman


Scenografi

Per-Olof Backström


Scenografi, Ljud & Ljus m.m.

Mikael Rosenberg


Tidning och Radio


Lyssna på ett utdrag ur pjäsen och en intervju i Brus och Kompani


Läs DT:s artikel från en repetitionBilder

Se bilder från Kuta och Kör


Föreställningar
Kommande uppspel
För fler föreställningsdatum,

se vårt kalendarium.

 

Biljettinfo


För att boka biljett till någon av våra föreställningar så gör du på något av följande sätt:


Köpa På Plats

40 min innan föreställning


Förboka via KulturbiljetterVår Blogg!

Inte aktiv men ni kan läsa gamla inlägg

Till Bloggen


Teater sLAgeT


Gilla oss på Facebook!